Train de Trainer Ruimte voor Baby’s

JMU Trainingen heeft in samenwerking met Marga van der Linden, Tesse Nuijten en WerkendLeren de training Ruimte voor Baby’s ontwikkeld. En deze training is nu ook uitgerold in een Train de Trainer variant, zodat jij je eigen medewerkers kunt trainen.

Deze training is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over wat goed is voor baby’s, wat zij nodig hebben, wat we weten over hechting en breinontwikkeling en slapen, eten, ontwikkelen. We zoomen in op de rol van de pedagogisch medewerkers, de groepsruimte en het creëren van rust op de groep en in jezelf!

Het belang van blijven leren!

Een goede baby-opvang vraagt specifieke vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, maakt de PM-er bewuste keuzes in haar handelen. De opleiding is gericht op bewustwording en bewust handelen. De nieuwste inzichten over de ontwikkeling van de baby en het gezond opgroeien zijn verwerkt in de theorie en de werkvormen, waardoor de training voor alle PM-ers een mooie aanvulling is op het werken op de groep (ook als je al lang in de opvang werkzaam bent!).

Bovendien is het vanaf 2025 verplicht – en een van de wettelijke IKK-eisen – dat alle pedagogisch medewerkers van de babygroep specifiek geschoold moet worden.

Een paar quotes uit de evaluaties:

Mariette: “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik met lood in mijn schoenen naar de training ging, ik sta 21 jaar op de babygroep en dacht echt, wat moet ik nu nog leren! Achteraf misschien een beetje hooghartig geweest, want ik heb geleerd weer met heel veel plezier en verwondering naar de baby te kijken. Wat hebben we toch eigenlijk een bijzondere baan. Door de training ben ik bewuster op mijn handelen gaan letten”

Pauline: “Ik heb geleerd om veel meer te werken in het hier en nu! Het mindfull werken helpt mij echt om meer te focussen op wat ik doe. Het zorgt ervoor dat ik tijdens het geven van een flesje meer geniet van de baby, zonder mij gehaast te voelen”

Deloris: “Wij zijn met de map in de groep gaan zitten en hebben vanaf alle kanten gekeken hoe leuk onze ruimte was. En eigenlijk was deze voor de baby’s helemaal niet zo leuk. Met de tips en voorbeelden hebben we onze ruimte aangepast en we merken dat de kinderen veel meer uitgedaagd zijn”.

Is deze training wat voor jou? Klik hier voor meer informatie: Train de trainers RvB; Wil je meer weten? info@jmutrainingen.nl, of als je direct wil inschrijven: https://werkendleren.nl/inschrijven/ruimte-voor-baby-s-train-de-trainer